G-kajak

 • We denken er binnen de club al langere tijd over na om een G-sportwerking op te starten.  Onze Franse zusterclub "La Deule" (in Rijsel) is al een tijdje met succes een G-sportwerking aan het uitbouwen. Ook wij willen G-sporters het kajakken laten ontdekken. Dit project strookt volledig met onze missie van de club: “Kanoclub De Paddel wil de kajaksport in de regio zowel voor alle jongeren als  voor alle volwassenen en zowel op recreatief als competitief vlak aanbieden in kwaliteitsvolle omstandigheden, zodat ieder op zijn eigen niveau kan kajakken."

  Daarom zijn we eind vorig jaar gestart met de G-sportcel binnen onze club te ontwikkelen en dit in samenwerking met Sport-Vlaanderen. Het intakegesprek en de erkenning als G-sportclub zijn reeds met succes doorlopen. In 2020 willen we effectief beginnen met de praktische kant van het project en dus ook momenten voorzien waarop we de met de G-sporters op het water gaan.

  Binnen de club hebben we iemand die Lichamelijke Opvoeding gestudeerd heeft, met de optie ‘Bijzondere Doelgroepen’. Zij werkt ondertussen al 16 jaar in een BuSO-school.

  Aangezien we momenteel (om de 2 weken op zaterdagavond) in het zwembad van Ieper trainen, leek het ons een ideaal moment om daar voor het eerst eens op het water te gaan. Verder zouden we onze g-sporters graag laten aansluiten op een activiteit tijdens onze Watersportdag (= opendeurdag), aperitieftocht, toertochten, … met de bedoeling om hen in de toekomst misschien kajakpolo aan te leren.

  Als club beschikken we over pedalo’s, dubbele kajaks en binnenkort ook over Canadese Kano’s. Bij elke georganiseerde activiteit zouden we per g-sporter een individuele begeleider voorzien. Tijdens andere momenten waarop de club open is (woensdag- en vrijdagavond en zondagmorgen), zouden de g-sporters gebruik kunnen maken van het materiaal, maar dan moeten ze begeleid worden door een ouder, broer, zus, …  In het lidmaatschap zouden we dus 2 personen (de sporter en zijn / haar begeleider) aangeven aan de federatie zodat zij beiden verzekerd zijn.

  Indien jullie dit zouden zien zitten, laat dan zeker iets weten!  Als jullie vragen of opmerkingen hebben, dan horen we die graag! Ook als jullie andere jongeren of volwassenen kennen, waarvan jullie denken dat ze dit tof zouden vinden, geef onze info gerust door.

  Check ook  https://www.facebook.com/DePaddel.be/

  Sportieve groetjes en hopelijk tot gauw! 


  PS: Onze infobrochure kunnen we jullie zeker nog bezorgen!

  Meer info...